In gesprek over ‘Actief openbaar maken’ tijdens de NKOO live-dag 

Het actief openbaar maken is nog niet verplicht. Maar dat duurt niet lang meer. Alle reden om meer grip te krijgen op de implementatie van het actief openbaar maken zodat jouw organisatie kan voldoen aan de verplichting. 

Tijdens de NKOO live-dag is er een speciale tafel over het thema: ‘Actief openbaar maken’ onder leiding van Annemieke Sindorf. Annemieke is werkzaam als trainer bij het NKOO, als adviseur informatiemanagement bij Content Strategy en als projectleider bij de SVB rondom de implementatie van de Wet open overheid. Zij geeft antwoorden op je vragen en helpt je met voorbeelden uit de praktijk passend bij jouw organisatie.  

Waar leg je de verantwoordelijkheid voor actieve openbaarmaking neer in de organisatie?

Vragen die Annemieke zal beantwoorden zijn onder andere:

  • Welke informatie moet actief openbaar gemaakt worden? 
  • Hoe kan ik de werkdefinities van de Woo-informatiecategorieën eigen maken, en vertalen naar openbaar te maken documenten voor mijn organisatie?
  • Waar leg je de verantwoordelijkheid voor actieve openbaarmaking neer in de organisatie?

Bij Annemieke schuift in ieder geval vakgenoot en ervaringsdeskundige Jacobien Sierts aan. Jacobien is werkzaam als Implementiemanager Wet open overheid bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Sluit jij aan bij deze tafel?
Ben jij betrokken bij actief openbaarmaking in jouw organisatie? Sluit aan en ga in gesprek met Annemieke Sindorf en Jacobien Sierts. Aan deze tafel zijn 15 zitplaatsen beschikbaar. Boek hier een plek voor de NKOO live-dag en reserveer daarna een plek aan deze tafel.

Welke thema-tafels zijn er nog meer op de live-dag?
Naast Actief openbaarmaking kun je er ook voor kiezen om aan te sluiten bij:

In gesprek over bemiddeling, met Geraldine Slabbekoorn van het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding.

De afhandeling van gewone en speciale Woo-verzoeken met Patricia van der Schot.

Na aanmelding voor de live-dag krijgen de deelnemers van de live-dag de mogelijkheid hun plek aan een thema-tafel te reserveren.

Lees meer
Twee jaar wet open overheid. Waar staan we en hoe verder? Lees meer.
Praat vooraf al mee op het NKOO forum* over alle thema’s. *Alleen op het forum voor medewerkers van overheidsinstanties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *