In gesprek over de afhandeling van gewone en speciale Woo-verzoeken tijdens de NKOO live-dag

Wat is het verschil tussen de gewone Woo-verzoeken en de speciale Woo-verzoeken (zoals de verzoeken op grond van art. 5.5 of 5.7 Woo)? Deze vraag wordt zeker aan tafel besproken tijdens de NKOO live-dag, aldus gespreksleider Patricia van der Schot. Tijdens de NKOO live-dag gaat Patricia met vakgenoten in gesprek over de afhandeling van Woo-verzoeken

Patricia, advocaat en trainer bij het NKOO, heeft veel ervaring, bij met name bestuursorganen in verschillende domeinen. Haar kennis is zowel gericht op de procesmatige kant van het afhandelen van de Woo-verzoeken, als ook het adviseren en procederen bij politiek-bestuurlijk complexe dossiers. Dit is je kans om met een ervaringsdeskundige in gesprek te gaan en je te laten inspireren door vakgenoten. Deze tafel is speciaal bedoeld voor afhandelaars van Woo-verzoeken.  
 

Doe mij maar alles…..over mij

Buiten thema’s als misbruik, wat is nu een persoonlijke beleidsopvatting, ervaringen over de verschillende uitzonderingsgronden, wil Patricia vooral ook stilstaan bij de verzoeken met de strekking “Doe mij maar alles…..over mij”. Want hoewel dit al snel een ‘5.5 Woo-verzoek’ lijkt, kan de afhandelaar van zo’n verzoek het niet zo maar zelf omvormen tot een ‘5.5 Woo-verzoek’ of kom je gewoonweg niet toe aan een ‘5.5. Woo-verzoek’ vanwege het elders bij wet bepaalde. “Ontzettend interessante materie dus” , aldus Patricia.  

Vragen die thuishoren aan deze thema-tafel zijn:

  • Wanneer is sprake van persoonlijke beleidsopvattingen? 
  • Wanneer is er nou sprake van misbruik van recht? 
  • Wat is het verschil tussen een ‘gewoon’ verzoek en een speciaal verzoek? 

Ben jij betrokken bij de afhandeling Woo-verzoeken en wil je in gesprek met vakgenoten? Schuif aan bij de tafel van Patricia. Aan deze tafel zijn 15 zitplaatsen beschikbaar. Boek hier een plek voor de NKOO live-dag en reserveer daarna een plek aan deze tafel.

Je kunt ook aansluiten bij een andere thema-tafel:

Lees meer over de NKOO live-dag:
Twee jaar wet open overheid. Waar staan we en hoe verder? 

Wil je al eerder in gesprek over deze thema’s? Praat mee op het NKOO forum*. *Alleen op het forum voor medewerkers van overheidsinstanties.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *