Overheid en Openbaarheid verklaard aan de hand van de rechtspraak (editie 2022) (UITVERKOCHT)

Bestel het boek, vul hier het formulier in. 

  • Alle onderwerpen die samenhangen met de transparante overheid worden besproken. Dit aan de hand van een inleiding, de belangrijkste delen uit uitspraken (tot januari 2022) en annotaties bij die uitspraken.
  • 332 pagina’s, hardcover.
  • EUR 84,95 excl. BTW. Geen verzendkosten.
  • Voor een indruk van de inhoud, zie hier het inkijkexemplaar.

Vul het formulier in en na betaling van de factuur wordt het boek direct toegezonden.

[ninja_form id=’5′]

 

Overheid en openbaarheid verklaard aan de hand van de rechtspraak

Dit boek is samengesteld ten behoeve van de tweedaagse Opleiding tot Woo-coördinator (zie bij trainingen). Een opleiding die wordt aangeboden via www.nkoo.nl in samenwerking met Ten Holter Noordam advocaten. In de volgorde van behandeling tijdens die opleiding zijn de deelonderwerpen binnen het onderwerp “openbaarheid van overheidsinformatie” opgenomen.

In dit boek is bij alle deelonderwerpen eerst voorzien in een inleiding. Daar waar relevant wordt een onderscheid gemaakt naar de Wet openbaarheid van bestuur en de Wet open overheid. De artikelen van de Woo worden verkort besproken. Uitgebreider gebeurt dit in het boek Wet open overheid. Artikelsgewijze toelichting, voor de praktijk besproken.

Na de inleiding volgen de uitspraken die per deelonderwerp zijn geselecteerd. Ten behoeve van de leesbaarheid en de omvang, is telkens een selectie gemaakt van de meest relevante rechtsoverweging(en). Het gaat om uitspraken van met name de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook uitspraken van de andere rechtscolleges die Nederland rijk is komen aan bod. Het gaat om de rechtspraak sinds 1998 tot en met begin 2022. De afgelopen jaren zijn met enige regelmaat uitspraken door mij geannoteerd in bestuursrechtelijke tijdschriften of op voornoemde website. Als zo’n uitspraak in dit boek is opgenomen, is ook de annotatie toegevoegd. Het kan voor komen dat een uitspraak een aantal keer terug komt. Dit hangt samen met de relevantie van die uitspraak voor de verschillende deelonderwerpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *