Categorie
Reviews
Rating

Voor wie is deze cursus?

 • Advocaat in dienstbetrekking bij de overheid

Trainers:

Patricia van der Schot & Cornelis van der Sluis

Over deze cursus:

In deze cursus bespreken Cornelis van der Sluis en Patricia van der Schot de juridische consequenties van de Wet open overheid specifiek voor de advocaat in dienst bij de overheid.

Steeds meer overheidsinstanties – zoals gemeenten, provincies en de Rijksoverheid – hebben advocaten in dienstbetrekking. Specifiek voor hen is het werken in een omgeving waarbij de Wet open overheid, maar ook andere wetten zoals de Gemeentewet, de Provinciewet en de Advocatenwet, van toepassing zijn of kunnen zijn een extra uitdaging. Over de Woo in algemene zin, de verhouding tot specifieke wetten gaat deze cursus. Want in hoeverre vormt de Advocatenwet nog wel een bijzondere regeling? En in hoeverre biedt de bescherming van het intern beraad, bescherming aan de opvatting van de advocaat? 
 
Aan bod komen de onderwerpen (vanuit juridisch en technisch perspectief): 

Na deze cursus weet je:

Introductie Woo 

De verhouding tot de Advocatenwet
De verhouding tot de Gemeentewet en andere kaderwetten 

De uitzonderingen van de Woo en de advocaat 

De bescherming van persoonlijke beleidsopvattingen 

De positie & inrichting van het interne advocatenkantoor  

Rol en positie van de advocaat in de organisatie 

Praktische informatie

Deze cursus vindt plaats bij Spaces in Rotterdam, Hofplein 20. Inloop is om 9:15 en we eindigen rond circa 16:45 uur. De advocaat kan gelet op artikel 4.4 Verordening op de advocatuur ook PO punten opvoeren na het volgen van deze cursus.

Kosten:

EUR 975,- excl. btw. Hierbij zijn inbegrepen koffie en thee, lunch en toegang tot het NKOO platform én het boek “Wet open overheid. Artikelsgewijze toelichting, voor de praktijk besproken“.

Platform

Voor deelnemers van deze cursus die bij de overheid werken is er een account beschikbaar voor het NKOO-platform. Dit account wordt u voorafgaand aan de training toegestuurd.

Aanmeldformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

  Reviews

  0 Rated 0 out of 0 ratings

  5 stars

  4 stars

  3 stars

  2 stars

  1 stars