Categorie
Reviews
Rating

Voor wie is deze training?

 • Woo-coördinator
 • Communicatieadviseur

Over de training:

De Wet open overheid is gericht op het bevorderen van openheid en transparantie van de overheid. De Woo verplicht overheidsinstanties om bepaalde documenten en informatie openbaar te maken, tenzij er een noodzaak bestaat om informatie geheim te houden, bijvoorbeeld vanwege privacy of staatsveiligheid. De hoeveelheid informatie en Woo-verzoeken die binnenkomen kunnen een grote druk leggen op de organisatie. Kijkend naar de interne en externe situatie ligt er voor de communicatieafdelingen van overheden een flinke ambitie om een communicatiestrategie te ontwikkelen om de openheid en transparantie te bevorderen. Het beoogde resultaat? Een positiever beeld van de burger van de overheid en toenemend vertrouwen in die overheid. Dat is niet niks, maar is wel realistisch.

Durf jij als communicatieadviseur voor dit resultaat te gaan en daarvoor de benodigde resources te vragen? Het vraagt om een juiste positionering van je afdeling en een samenwerking met je organisatie om consistente en betrouwbare communicatie te organiseren, zowel intern als extern.

Wil jij aan de slag met strategieontwikkeling t.b.v. transparantie en openheid van jouw organisatie?
Kom dan naar de communicatietraining van het NKOO. Samen gaan we aan de slag met het strategisch communicatie frame. Een praktische en agile methodiek die je helpt om scherpe keuzes te maken en overzicht en structuur geeft. Dat resulteert in strategie met focus die wel werkt en niet na alle goede voornemens toch op de plank blijft liggen.

2 trainingsdagen
Tijdens deze 2-daagse cursus gaan we samen aan de slag met de ontwikkeling van een communicatie strategie voor jouw organisatie die bijdraagt aan meer transparantie en openheid en toenemend vertrouwen. Jij komt samen met een collega naar de training en tussen de trainingen door haal je informatie op van je collega’s. Op de tweede dag presenteer jij je strategie aan communicatieadviseurs uit dezelfde sector en scherp je deze nog verder aan.

Wat levert deze training je op:

 • een communicatiestrategie gericht op het vergroten van openheid en transparantie van je organisatie;
 • kennis en ervaring om zelf te werken met de methodiek: Strategisch Communicatie Frame van Betteke van Ruler;
 • inspiratie voor het innemen van een verantwoordelijke positie in het vergroten van openheid en transparantie van je organisatie;
 • inspiratie voor meetmethodieken die de interne en externe stemming boven water brengen met thema’s die van invloed zijn op de uitvoering van de Woo. Dat is concreet bijvoorbeeld dat je onderzoekt of er verbanden zijn tussen stemmingen of reputatie op social media en de informatie of Woo-verzoeken die je organisatie krijgt;
 • een netwerk van andere professionals met vergelijkbare uitdagingen.

Aanbod komen de onderwerpen: 

De methodiek, strategieontwikkeling met het SCF;

De ideale positie voor jou en je communicatie afdeling;

Accountable werken aan openheid en transparantie van je organisatie; 

Voorkomende valkuilen en uitdagingen;

Benodigde resources voor het uitvoeren van je ambitie. 

Deze training wordt gegeven door trainer Anke van der Sluis en is mede geïnitieerd door communicatieadviseur en Woo-coördinator Tamara Brouwer werkzaam bij het Hoogheemraadschap Delfland die zelf ook deelnemer is. 

Praktische informatie:

Deze training vindt plaats in Rotterdam Hofplein 20op donderdag 12 september en 10 oktober van 10.00-16.30 uur. 

De kosten voor de training zijn EUR 1.750,- excl. btw per deelnemende organisatie en maximaal 2 personen. Per organisatie kunnen 2 personen aansluiten. Er is maximaal ruimte voor zes organisaties, 12 personen. Je ontvangt bij de training het nieuwste boek van Betteke van Ruler over het Strategisch Communicatie Frame. Koffie, thee en frisdranken en lunch zijn inbegrepen op beide dagen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname. 

Platform

Voor deelnemers van deze training die bij de overheid werken is er een account beschikbaar voor het NKOO-platform waar het mogelijk is om deelnemers te ontmoeten en de materialen in te zien. Dit account wordt u voorafgaand aan de training toegestuurd.

Aanmeldformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

 

  Reviews

  0 Rated 0 out of 0 ratings

  5 stars

  4 stars

  3 stars

  2 stars

  1 stars