Voor wie is deze opleiding?

 • Woo-coördinator
 • Jurist
 • Projectleider
 • Beleidsmedewerker
 • Communicatieadviseur

Over deze opleiding:

Iedere gemeente, provincie of andere overheidsinstantie heeft te maken met verzoeken om informatie. Het is aan te raden voor de organisatie tenminste één Woo-coördinator aan te wijzen die aanspreekpunt is voor de afhandeling van dergelijke verzoeken. Met de Wet open overheid (Woo) kan die rol ook worden ingevuld door de verplicht aan te wijzen contactpersoon (zie artikel 4.7)! Deze persoon kan ook aanspreekpunt zijn voor thema’s die samenhangen met de Woo zoals geheimhouding, hergebruik van overheidsinformatie en de samenhang met verzoeken om inzage op grond van de AVG.

Tijdens deze opleiding van twee dagen word je opgeleid tot Woo-coördinator c.q. Woo-contactpersoon. Hierbij is er aandacht voor de juridische inhoud, maar ook voor de bestuurlijke aspecten die spelen bij openbaarheid van overheidsinformatie en de wijze waarop je deze rol, als een goede projectmanager, kunt uitoefenen.

Aan de hand van een uitgebreide presentatie en het boek Overheid en openbaarheid verklaard aan de hand van de rechtspraak komen de volgende onderwerpen aan bod:

wanneer is sprake van een Woo-verzoek;

begrippen uit de Woo;

verhouding met andere wetten;

misbruik van de Woo?;

weigeringsgronden c.q. uitzonderingen onder de Woo;

bijzonderheid van milieu-informatie;

lakken en motiveren daarvan;

samenloop van Woo en AVG;

Actieve openbaarmaking. Wat komt er wanneer op u af gelet op hoofdstuk 3 van de Woo.

 

Aan de hand van de inhoud staat je ook gesteld als het gaat om:

bestuurlijke sensitiviteit te creëren en te vergroten;

het besef omtrent de Woo te creëren en te vergroten binnen de organisatie;

de organisatie klaar te maken voor de komst van de Woo.

Praktische informatie:

Deze tweedaagse vindt plaats op locatie, bij Kasteel De Hooge Vuursche. Je wordt de eerste dag verwacht in de trainingsruimte om 9.30 uur. We sluiten de opleidingsdagen af om 17.00 uur. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Kosten:

De kosten voor de opleiding zijn EUR 3.450,- excl. btw per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en frisdrank, lunch op beide dagen, diner, een hotel overnachting voor één nacht en ontbijt. Daarnaast ontvang je ook het boek Overheid en openbaarheid en een account voor het NKOO-platform voor één jaar. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Platform

Je krijgt toegang tot het NKOO-platform (mits je werkt bij een overheidsinstanties) waar je vakgenoten ontmoeten en kennis en ervaringen kunt uitwisselen. Dit is ook de plek waar het opleidingsmateriaal beschikbaar is. Het account krijg je voorafgaand aan de opleidingsdagen toegestuurd en is één jaar geldig.

Aanmeldformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

 

  Reviews

  0 Rated 0 out of 0 ratings

  5 stars

  4 stars

  3 stars

  2 stars

  1 stars