Trainingsaanbod NKOO 2024 bekend

2024 staat voor de deur. Het jaar waarin we vieren dat de Woo 2 jaar in werking is en wij, het Nederlands Kenniscentrum Open Overheid, ons oprichtingsjaar achter ons laten. Voor 2024 zijn de verwachtingen hoog gespannen. Dit jaar moet inzichtelijk worden hoe de Woo in de praktijk werkt via de Invoeringstoets en andere onderzoeken van onder meer ACOI. 

Het Nederlands Kenniscentrum Open Overheid levert graag een bijdrage aan een transparante overheid binnen de kaders die daarvoor gelden. Dit doen we onder meer via opleidingen en trainingen voor alle overheidsorganisaties. In 2023 hebben we 85 organisaties getraind. Bij onze trainingen waren 171 deelnemers aanwezig. Er zijn 34 Woo-coördinatoren en Woo-contactpersonen opgeleid. In 2024 hopen we ook weer vele vakgenoten te mogen ontmoeten met het uitgebreide aanbod. 

Aanbod 2024
Het aanbod van trainingen en opleidingen voor 2024 is zo goed als vastgesteld. Trainingen van 2023 die wij opnieuw organiseren zijn: 

Alle trainingen worden gegeven door mr.dr. Cornelis van der Sluis. De training Actieve openbaarmaking wordt gegeven in samenwerking met Annemieke Sindorf.

Nieuwe trainingen
Vanuit onze achterban krijgen we meer verzoeken naar nieuwe trainingen die organisaties in bredere zin helpen met het vergroten van transparantie en openheid. Daarom worden er in 2024 enkele pilot trainingen georganiseerd. Denk aan communicatiestrategie en een training over het beter inrichten van de informatiehuishouding. We verwachten begin januari deze nieuwe trainingen aan jullie te kunnen presenteren.

Nieuw is in ieder geval in 2024 het Woo-journaal. Op 10 januari presenteert Cornelis van der Sluis dit journaal via een online webinar van 13.00 tot 14.30 uur. Hij gaat dan in op de ontwikkelingen in 2023 en geeft een doorkijkje in dat wat we voor 2024 mogen verwachten. Dit webinar is online live te volgen of op een later moment terug te kijken. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *