Reviews
Rating

Voor wie is deze cursus?

 • Woo-coördinator
 • Jurist
 • Projectleider
 • Beleidsmedewerker
 • Communicatieadviseur

Over deze cursus:

Met het vaststellen en in werking treden van de Wet open overheid was het eerst vooral wennen aan de veranderingen als het gaat om het afhandelen van Woo-verzoeken. De verplichtingen rond een ander speerpunt van de Woo, het actief openbaar maken, gelden nog niet volledig.

Het uit eigen beweging openbaar maken van informatie is voor veel organisaties nieuw. Wij helpen je graag op weg, zeker nu sinds 19 juni 2023 openbaar maken via de Woo-index mogelijk is (zie dit bericht). Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding adviseert de minister van BZK in deze brief zelfs om artikel 3.3 zo snel mogelijk in werking te laten treden. Alle reden om meer grip te krijgen op de implementatie van het actief openbaar maken.

Tijdens deze training bespreken we hoe jouw organisatie zich kan voorbereiden op actieve openbaarmaking. Welke documenten vallen onder de verplichte informatiecategorieën? Waar moet een publicatiesite aan voldoen? Hoe ziet het werkproces actieve openbaarmaking eruit? Hoe zorg je ervoor dat de organisatie bekend is met actieve openbaarmaking en er naar handelt? Hoe kun je aansluiten op de Woo-index sinds 19 juni 2023?

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, zodat voldoende ruimte is voor interactie en het stellen van vragen.

Inhoud:

Het belang van de Woo en actief openbaar maken;

Inzicht in wat de wet vraagt in hoofdstuk 3 van de Woo (artikel 3.1, 3.3, 3.3a, 3.3b);

Verdieping op de definitie van de informatiecategorieën met voorbeelden van documenten;

Toepassing in de praktijk;

Je schrijft een impactanalyse voor jouw organisatie.

 

Docenten:

Deze training wordt verzorgd door Cornelis van der Sluis van het Nederlands Kenniscentrum Open Overheid in samenwerking met Annemieke Sindorf van Content Strategy. Cornelis laat zien wat de wet vraagt. Annemieke legt uit hoe je actieve openbaarmaking toepast in de praktijk. Lees hier meer over Annemieke Sinforf.

Praktische informatie

Deze cursus wordt gegeven in Rotterdam, Hofplein 20. De cursus start om 9.30 uur. Vanaf 9.00 bent u welkom op de locatie. De cursusdag is om 16.45 uur afgelopen.
Er zijn ook mogelijkheden om deze cursus inhouse te volgen. Neem daarvoor contact met ons op.

Kosten:

EUR 875,- excl. btw. Hierbij zijn inbegrepen koffie en thee, lunch en toegang tot het NKOO platform (voor overheidsmedewerkers).

Platform

Voor deelnemers van deze cursus die bij de overheid werken is er een account beschikbaar voor het NKOO-platform. Dit account wordt u voorafgaand aan de training toegestuurd en is één jaar geldig.

Aanmeldformulier

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

 

  Reviews

  0 Rated 0 out of 0 ratings

  5 stars

  4 stars

  3 stars

  2 stars

  1 stars